Bílý čokoládový dort
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 194.2 mg
- Draslík 150.5 mg
- Vláknina 86.4 mg
- Vitamín A 86.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyšleháme máslo, cukr a celá, vejce do pěny elektrickým šlehačem.
-
2
Přimícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, nastrouhanou čokoládu a maizenu. Po částech a zlehka přidáme směs a zamícháme do ušlehaného základu.
-
3
Hmotu nalijeme do připravené formy a stejnoměrně rozetřeme. Pečeme 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je dort dobře propečený.
-
4
Obrátíme ho na drátěnou podložku a necháme vychladnout. Dort rozkrojíme a potřeme polovinou ušlehané šlehačky. Obě poloviny spojíme a šlehačkou potřeme i povrch. Zbytek šlehačky nastříkáme po okraji a po stranách.
-
5
Celý dort ozdobíme hoblinami z bílé čokolády.