Provensálský chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 27 g
- Sodík 556 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 280.4 mg
- Vláknina 8710 mg
- Vitamín A 8710 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.
-
2
Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.
-
3
Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.
-
4
Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.