Provensálský chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Droždí
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 280.4 mg
  • Vláknina 8710 mg
  • Vitamín A 8710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasypeme mouku do mísy a do důlku rozdrobíme droždí. Posypeme cukrem a zalijeme 2 lžícemi teplé vody. Zaprášíme moukou a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Přidáme olivový olej, provensálské bylinky, sůl a nakrájený česnek.Zpracujeme těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a dáme vykynout do tepla.

  • 3

    Poté prohněteme, rozdělíme na půl a vytvoříme dva bochníky. Potřeme je olivovým olejem.

  • 4

    Pečeme 20 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu