Francouzská čatní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
- Sacharidy 143 g
- Tuky 1 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 463.8 mg
- Vláknina 6148.3 mg
- Vitamín A 6148.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Cherry rajčátka omyjeme, slupku nařízneme do kříže a spaříme ve vroucí vodě. Pak slupku oloupeme a rajčátka překrojíme na čtvrtiny. Cuketu omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Česnek a červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
-
2
Do hrnce vložíme kousky rajčat, paprik, cuketu, česnek a cibuli, zalijeme portským vínem, přidáme rajčatový protlak, vinný ocet a želírovací cukr. Vše promícháme a přivedeme k varu. Směs vaříme na mírném ohni za stálého míchání 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme tymián a promícháme.
-
3
Hotovou směs nalijeme do zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.