Pečená zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Maliny
  • 125 g Cukr krupice
  • 200 g Korpus na dort
  • 450 ml Zmrzlina vanilková
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 175.7 mg
  • Vláknina 4850 mg
  • Vitamín A 4850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce.

  • 2

    Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme

  • 4

    ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý.

  • 5

    Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme.

  • 6

    Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne.

Komentáře k receptu