Pečená zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 24.8 mg
- Draslík 175.7 mg
- Vláknina 4850 mg
- Vitamín A 4850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mělké zapékací mísy dáme korpus. Rozložíme na něj ovoce.
-
2
Na ovoce navršíme zmrzlinu a dáme zmrazit, mezitím připravíme sníh.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Po lžičkách přidáme cukr a pokračujeme
-
4
ve šlehání, až je sníh tuhý a lesklý.
-
5
Sníh nastříkáme na zmrzlinu, až ji úplně zakryjeme.
-
6
Okamžitě dáme péci 3-4 minuty do trouby předehřáté na 230 °C, až sníh lehce zhnědne.