Bílá čokoládová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 41 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 376.6 mg
- Draslík 141.1 mg
- Vláknina 160 mg
- Vitamín A 160 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 372.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ušleháme do pěny žloutky a cukr.
-
2
V hrnci přivedeme mléko a rozlámanou čokoládu téměř k varu. Trochu horkého mléka přilijeme ke žloutkové směsi a postupně vmícháme všechno mléko.
-
3
Dáme všechno zpět do hrnce a pomalu zahříváme za stálého míchání, až zmizí pěna a směs se přichytává ke spodku vařečky. Nevaříme.
-
4
Hmotu necháme vychladnout a vmícháme šlehačku. Vše nalijeme do mrazuvzdorné nádoby a necháme mrazit 3 hodiny. Poté přendáme do mísy a rozmícháme, aby se rozbily ledové krystalky. Vrátíme do mrazuvzdorné nádoby. Necháme v mrazničce 2 hodiny. Opět rozmícháme a mrazíme ještě 2 hodiny. Vyndáme 30 minut před podáváním.