Velikonoční vejce plněná nivou, paštikou a hořčicí
Suroviny
- 70 g Paštika játrová
- 120 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Niva (Rokfór)
- 80 g Šunka dušená
- 50 g Salám Herkules
- 800 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Rajčata
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 45 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 471.8 mg
- Draslík 377.4 mg
- Vláknina 1999.9 mg
- Vitamín A 1999.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, sýr nastrouháme. Rajčata opláchneme a nakrájíme na měsíčky.
-
2
Vejce oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky, nastrouháme je, osolíme, opepříme a utřeme se změklým máslem. Třetinu žloutků umícháme se strouhaným sýrem dohladka, třetinu s paštikou, kterou ochutíme mletou paprikou a poslední třetinu vymícháme s hořčicí.
-
3
Hotové náplně plníme do bílků a pod fólií necháme v chladničce vychladit.
-
4
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, poklademe plněnými půlkami vajec, obložíme kornoutky ze šunky a salámu a měsíčky rajčat.