Jednohubky s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 21 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 7.4 mg
- Vláknina 1107.2 mg
- Vitamín A 1107.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu.
-
2
Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu.