Jednohubky s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 300 g Krevety tygří
  • 1 ks Cibule červená
  • 6 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
  • 1 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 250 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 7.4 mg
  • Vláknina 1107.2 mg
  • Vitamín A 1107.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve pokapeme citronem předvařené krevety a necháme chvíli odpočinout. Plátky světlého toustového chleba pečeme 5 až 7 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vychladlé je potřeme petrželkovým máslem a rozkrojíme na 4 díly. Na každý kousek položíme plátek okurky, trochu kopru a krevetu.

  • 2

    Petrželkové máslo připravíme tak, že rozehřejeme kousek ze 125 g másla a opečeme na něm 1 šalotku. Přilijeme 1 lžíci bílého vína a povaříme. Osolíme, zchladíme a spolu s 1 lžící nasekané petrželky přidáme ke zbylému máslu.

Komentáře k receptu