Fazole řecké
Suroviny
- 25 g Olivy černé
- 400 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Cibule červená
- 2 špetka Oregano sušené
- 3 stroužek Česnek
- 4.25 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 5 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 1.9 mg
- Draslík 617.8 mg
- Vláknina 13560.5 mg
- Vitamín A 13560.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
2
Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.