Fazole řecké

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Olivy černé
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 špetka Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 4.25 dl Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 617.8 mg
  • Vláknina 13560.5 mg
  • Vitamín A 13560.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do žáruvzdorné mísy dáme okapané konzervované fazole. Přidáme rozetřený česnek, olivový olej a smažíme 5 minut za občasného míchání. Přidáme oregano, bobkový list, vývar, citronovou šťávu, rajčatový protlak, pokrájenou červenou cibuli a přikryté vaříme 60 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 2

    Vmícháme sůl, pepř, rozpůlené černé olivy a podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu