Tarteletky se sýrovo-mandlovým krémem
Suroviny
- 80 g Mandle v čokoládě
- 220 g Sýr smetanový tavený 45%
- 140 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Máslo čerstvé
- 30 g Cukr moučkový
- 200 ml Šťáva z růžových grepů
- 1 kávová lžička Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Tresť mandlová
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1.2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Minerální voda perlivá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 36 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 107.7 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 2 mg
- Vitamín A 2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si sýrový krém, jemný smetanový sýr v míse smícháme s prosátým práškovým cukrem a grapefruitovou šťávou. Elektrickým šlehačem krém vyšleháme dohladka. Postupně přidáváme smetanu, lžičku vanilkové a lžičku mandlové příchutě. Krém prošleháváme do zhoustnutí.
-
2
Do mísy prosejeme 140 g hladké mouky se špetkou soli. 120 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme žloutek s 1 lžíce pomerančové šťávy a s 2 lžícemi minerální vody.
-
3
Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Pak ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
-
4
Na pomoučeném vále vyválíme plát o síle 3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme kolečka přibližně o průměru 7.5 - 8 cm. Kolečka natlačíme do formiček na tarteletky.
-
5
Formičky dáme na plech a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme při 190°C přibližně 15-20 minut dozlatova.
-
6
Upečené tarteletky necháme vychladnout, ozdobíme sýrovým krémem a mandlí v čokoládě.