Nepečený mangový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Tvaroh tučný
  • 125 g Cukr krupice
  • 125 g Kokosky
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 g Kompot ananasový
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Džus jablečný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Kiwi
  • 2 kg Mango
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 419 mg
  • Vláknina 10945 mg
  • Vitamín A 10945 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 82.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korpus: rozdrcené kokosky smícháme, máslo, cukr, vyložíme stejnoměrně dno formy.

  • 2

    Manga oloupeme a rozmixujeme.

  • 3

    Do hrnečku nalijeme jablečný džus a posypeme želatinou. Necháme stát asi 10 minut, až želatina nabobtná. Hrneček postavíme do pánve s horkou vodou a mírně zahřejeme, až se želatina rozpustí.

  • 4

    Ušleháme tvaroh, přidáme polovinu cukru, žloutky a mangovou kaši.

  • 5

    Postupně zamícháme želatinu.

  • 6

    V oddělené míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Všleháme zbývající cukr po lžičkách a stále šleháme na nejvyšší rychlost, až je bílkový sníh tuhý a lesklý.

  • 7

    Nakonec vmícháme šlehačku do tvarohu s mangem a zlehka zamícháme i sníh. Nalijeme na sušenkové dno a vychladíme do ztuhnutí. Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej.

  • 8

    Přesuneme na mísu. Před podáváním ozdobíme plátky kiwi a kousky ananasu.

Komentáře k receptu