Vídeňský tvarohový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 20 g
- Sodík 21 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 91.7 mg
- Draslík 74.7 mg
- Vláknina 2095 mg
- Vitamín A 2095 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 125.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.
-
2
Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.
-
3
Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.