Vídeňský tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 150 g Cukr krupice
  • 300 g Tvaroh tučný
  • 60 g Mandle
  • 10 g Citronová kůra
  • 60 g Rozinky bílé
  • 20 g Cukr moučkový
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Krupička dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 91.7 mg
  • Draslík 74.7 mg
  • Vláknina 2095 mg
  • Vitamín A 2095 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 125.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.

  • 2

    Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.

  • 3

    Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu