Sněhové čokoládové pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Čokoláda na vaření
  • 125 g Čokoláda hořká
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 12.3 mg
  • Draslík 80.4 mg
  • Vláknina 3208.3 mg
  • Vitamín A 3208.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky ušleháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý.

  • 2

    Nastříkáme 24 pusinek. Pečeme 1-1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme nakrájenou hořkou čokoládu a zahříváme, až se rozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.

  • 3

    Pařížská šlehačka: do nádoby dáme čokoládu, zalijeme ji smetanou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe ušlehá a je pevná, když ji šleháme až druhý den.

  • 4

    Pusinky spojíme pařížskou šlehačkou.

Komentáře k receptu