Sněhové čokoládové pusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 10 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 80.4 mg
- Vláknina 3208.3 mg
- Vitamín A 3208.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky ušleháme elektrickým šlehačem na tuhý sníh. Přidáme cukr po lžičkách a šleháme, až je sníh tuhý a lesklý.
-
2
Nastříkáme 24 pusinek. Pečeme 1-1 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 120 °C, až jsou pevné. Necháme vychladnout. Do žáruvzdorné misky nad pánví vroucí vody nasypeme nakrájenou hořkou čokoládu a zahříváme, až se rozpustí. Nastříkáme na pusinky a necháme vychladnout.
-
3
Pařížská šlehačka: do nádoby dáme čokoládu, zalijeme ji smetanou a vložíme do vodní lázně. Občas mícháme a přivedeme k varu. Ihned z ohně stáhneme a necháme chladit. Tato šlehačka se nejlépe ušlehá a je pevná, když ji šleháme až druhý den.
-
4
Pusinky spojíme pařížskou šlehačkou.