Rohlíčky z listového těsta s masovou nádivkou
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 300 g Maso mleté - mix
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 57 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 160.2 mg
- Draslík 50.5 mg
- Vláknina 3972.6 mg
- Vitamín A 3972.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek prolisujeme a vejce rozšleháme.
-
2
V míse rozmícháme mleté maso s česnekem, vejcem, vodou, Solamylem, solí a pepřem. Směs dobře propracujeme a rozdělíme na 12 dílů.
-
3
Na vále podsypaném moukou vyválíme listové těsto na obdélník zhruba 25x35 cm, rozkrájíme na 6 čtverců, každý překrojíme na dva trojúhelníky.
-
4
Z masové směsi vytvarujeme válečky o něco kratší než přepona trojúhelníku. Tam váleček na těsto položíme a dobře zavineme. Klademe cípem dospod na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem, jemně posypeme paprikou a v troubě předehřáté na 190°C pečeme zhruba čtvrt hodiny, až jsou rohlíčky zlaté.