Listové šátečky s bramborovou kaší a brynzou
Suroviny
- 500 g Listové těsto
- 350 g Brambory
- 150 g Sýr Brynza
- 1.5 kávová lžička Sezam - semena
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Mléko plnotučné
- 6 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 34 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 273.9 mg
- Vláknina 5821.8 mg
- Vitamín A 5821.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 108.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory. Pokrájíme je na kostičky, dáme do hrnce zalijeme 6 dl vody, přidáme 0.5 lžičky soli, 0.5 lžičky kmínu a vaříme je 20-25 minut doměkka. Omyjeme a drobně pokrájíme čerstvý kopr.
-
2
Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim 0.5 lžíce másla, teplé mléko 1 dl a vyšleháme kaši, ke konci šlehání přidáme Brynzu a kaši došleháme. Pak přimícháme kopr. Kaše by neměla být řídká.
-
3
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát silný 0.5 cm. Nakrájíme ho na čtverce přibližně 13 x 13 cm. Do středu čtverců naneseme 2 lžíce sýrové náplně. Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Jeden roh čtverce přeložíme k protilehlému rohu, okraje k sobě dobře přitiskneme a dozdobíme přitisknutím vidličky. Takto připravíme všechny taštičky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je zbývajícím vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a dáme do předem vyhřáté trouby na 190°C péct. Pečeme je přibližně 20 minut dozlatova.
-
4
Podáváme je teplé i vychladlé.