Suflé s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 31 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 266.5 mg
- Draslík 135.3 mg
- Vláknina 2745 mg
- Vitamín A 2745 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.
-
2
Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.
-
3
Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.
-
4
Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.
-
5
Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.