Suflé s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Mandle
  • 250 g Cukr krupice
  • 30 g Citronová kůra
  • 120 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 266.5 mg
  • Draslík 135.3 mg
  • Vláknina 2745 mg
  • Vitamín A 2745 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme vodu a přidáme želatinou. Promícháme. Necháme stát asi 10 minut, až je želatina houbovitá. Postavíme ji do pánve s horkou vodou a zahřejeme, až se želatina rozpustí.

  • 2

    Do zapékací misky dáme žloutky s cukrem a postavíme ji nad mírně vroucí vodu. Dno misky se nemá dotýkat vody. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme. Přidáme citronovou kůru a šťávu a šleháme nejvyšší rychlostí, až je šlehaná hmota světlá a dobře našlehaná.

  • 3

    Do citronové směsi vmícháme šlehačku, potom rozpuštěnou želatinu.

  • 4

    Pevný sníh z bílků zamícháme do citronové směsi a opatrně nalijeme do připravené mísy na suflé. Uhladíme povrch a chladíme asi 4 hodiny, až ztuhne.

  • 5

    Z mísy na suflé opatrně sejmeme papírový límec. Okraj suflé ozdobíme lehce opraženými mandlemi a trochu jich nasypeme doprostřed. Na okraje ozdobně nastříkáme šlehačku. Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu