Pěna s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 132.2 mg
- Vláknina 4700 mg
- Vitamín A 4700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sladké víno smícháme s nastrouhanou kůrou, vymačkanou šťávou z jednoho citronu a s cukrem. Zamícháme. Necháme stát asi 15 minut, až se cukr rozpustí, občas zamícháme.
-
2
Z druhého citronu okrájíme kůru v dlouhých nudličkách. Blanšírujeme ji v nádobě s horkou vodou 1 minutu. Ocedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme a odložíme stranou.
-
3
Ušleháme smetanu na hustou šlehačku. Postupně přidáváme za stálého šlehání ochucené víno, směs musí zůstat hustá.
-
4
Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do vinné šlehačky. Upravíme lžící do vysokých sklenic a povrch každé porce ozdobíme nudličkou citronové kůry. Ihned podáváme.