Mangová pěna s limetkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 211.9 mg
- Draslík 173 mg
- Vláknina 3180 mg
- Vitamín A 3180 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.
-
2
Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.
-
3
Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.
-
4
Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.
-
5
Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.
-
6
Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.