Mangová pěna s limetkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Limetková kůra
  • 45 g Cukr krupice
  • 60 ml Limetková šťáva
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Mango
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 2 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 173 mg
  • Vláknina 3180 mg
  • Vitamín A 3180 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mango oloupeme a dužninu rozmixujeme v mixéru. Ke kaši přidáme limetkovou kůru.

  • 2

    Limetkovou šťávu, posypeme želatinou, promícháme a necháme stát 10 minut, až nabobtná. Postavíme do vodní lázně s horkou vodou a zahříváme, až se želatina rozpustí.

  • 3

    Ve velké míse smícháme vejce, žloutek a cukr a šleháme 10 minut do pěny. Postupně přidáme mangovou kaši — stále šleháme, aby pěna zůstala hustá.

  • 4

    Do pěny zamícháme šlehačku. Postupně za stálého míchání přidáváme rozpuštěnou želatinu.

  • 5

    Směs nalijeme do hlubší mísy a necháme ji v chladničce ztuhnout.

  • 6

    Na povrch pěny nastříkáme pusinky ze šlehačky. Rozřízneme kolečka limetek v půlce, položíme je po dvou mezi nastříkané pusinky a podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu