Pomeranč v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr krystal
  • 300 ml Voda pitná
  • 8 ks Pomeranče
  • 3 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 725.3 mg
  • Vláknina 19200 mg
  • Vitamín A 19200 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 212.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.

  • 2

    Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.

  • 3

    Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.

  • 4

    Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.

  • 5

    Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.

  • 6

    Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu

  • 7

    je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.

  • 8

    Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,

  • 9

    opět je složíme dohromady a sepneme párátky.

  • 10

    Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.

Komentáře k receptu