Pomeranč v karamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 111 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 725.3 mg
- Vláknina 19200 mg
- Vitamín A 19200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 212.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr a 150ml studené vody dáme do litinové pánve a mírně zahříváme, až se cukr rozpustí.
-
2
Uvedeme jej k varu a vaříme, až zhnědne. Sejmeme pánev ze sporáku.
-
3
Do karamelu nalijeme 150ml vlažné vody.
-
4
Vrátíme pánev opět na teplo a rozvaříme karamel. Nalijeme jej do žáruvzdorné mísy.
-
5
Necháme 30 minut chladnout a pak přilijeme pomerančový likér.
-
6
Oloupeme kůru z 1 pomeranče. Kůru nakrájíme na nudličky. Na minutu
-
7
je dáme do vroucí vody, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a odložíme stranou.
-
8
Ostrým nožem odstraníme kůru a dužinu z pomerančů, přitom zachytíme šťávu, kterou přidáme ke karamelu. Rozkrájíme pomeranče napříč,
-
9
opět je složíme dohromady a sepneme párátky.
-
10
Pomeranče dáme do mísy s karamelem a přelijeme přes ně karamel lžící. Povrch posypeme kůrou. Chladíme asi 30 minut. Vyjmeme párátka, přeneseme pomeranče na mističky a podáváme.