Italská obložená bagna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Chléb pšeničný (bílý)
  • 2 ks Rajčata
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 6 ks Ančovička - filety
  • 1 hrst Olivy černé
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 64.1 mg
  • Draslík 807.5 mg
  • Vláknina 9082.5 mg
  • Vitamín A 9082.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlenou červenou papriku zbavenou semínek grilujeme na grilu 15 minut. Jednou obrátíme a poté ji vložíme do sáčku a uzavřeme ji.

  • 2

    Prudce opečeme obě strany steaku a grilujeme 8 minut, jednou obrátíme.

  • 3

    Když nám paprika vychladne, oloupeme ji a pokrájíme na plátky. Steak pokrájíme na proužky.

  • 4

    Bochník chleba rozkrojíme na polovinu a vydlabeme obě půlky tak, aby v nich zůstalo 2,5 cm střídky. Potřeme trochou oleje obě poloviny. Do spodní půlky bochníku dáme nakrájená rajčata na plátky, rozpůlené černé olivy, oloupanou salátovou okurku nakrájenou na plátky, masové proužky, červenou papriku, sůl, pepř a nasekané ančovičky. Přiklopíme druhou půlkou chleba.

  • 5

    Italskou bagnu položíme na svačinový papír, stiskneme a zabalíme do fólie. Chladíme 2 hodiny.

  • 6

    Podáváme vychlazenou.

Komentáře k receptu