Piškotová bomba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 24 g
- Sodík 78 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 217.1 mg
- Draslík 109 mg
- Vláknina 3229.1 mg
- Vitamín A 3229.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slijeme broskve a schováme šťávu. Broskve pokrájíme na menší kousky, odložíme stranou.
-
2
Piškoty slepíme po dvou rybízovým džemem. Dno hlubší mísy vyložíme slepenými piškoty, navrch dáme broskve a sušenky. Postříkáme sherry
-
3
a broskvovou šťávou, necháme nasáknout a připravíme pudink.
-
4
Smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou moučku. Ohřejeme mléko a nalijeme do něho žloutkovou směs. Za stálého míchání zvolna vaříme, až pudink zhoustne. Zakryjeme jej na povrchu fólií, aby se neutvořil škraloup, necháme trochu zchladnout.
-
5
Pudink nalijeme na piškoty, sušenky a broskve na míse. Přikryjeme fólií, necháme vychladit.
-
6
Šlehačku ušleháme dohusta a rozetřeme ji na pudink. Posypeme mandlemi, podáváme vychlazené.