Pirátská truhla (dětská párty)
Suroviny
- 625 g Máslo čerstvé
- 320 g Cukr krupice
- 600 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Čokoláda na vaření
- 200 g Čokoládová mince zlatá
- 100 g Lentilky
- 250 ml Mléko polotučné
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Cukr vanilka
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 2 ks Fundy pendrek
- 2 balení Bonbony-Bonpari želé směs
- 4 balení Cukrové zdobení
- 5 polévková lžíce Kakao - prášek
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2996 kcal
- Sacharidy 302 g
- Tuky 187 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 170 g
- Cholesterol 589.3 mg
- Draslík 519.1 mg
- Vláknina 11832 mg
- Vitamín A 11832 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 175.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu zapneme na 180°C a připravíme si 2 plechy 20x15cm vyložené pečicím papírem. V míse si utřeme máslo s vanilkovým cukrem, potom zašleháme žloutky a mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a kakaem. Do připravené směsi opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Rozdělíme do připravených plechů a asi 40 minut pečeme. Je-li hotové vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí nalepit. Hotový korpus chvíli necháme chladnout na plechu a pak opatrně vyklopíme.
-
2
Na tác položíme jeden vychladlý korpus; vyřízneme vnitřek, ale tak, aby nám zůstal alespoň 3cm okraj. Vyříznuté těsto opatrně vyjmeme, nerozdrobíme, rozkrojíme ho na dva trojúhelníky a tyto použijeme na podpěry víka truhly. Trojúhelníky špejlí připíchneme ke spodnímu korpusu a opřeme o ně druhý korpus, tedy víko truhly.
-
3
Podle návodu uvaříme pudink (250ml mléka, sáček vanilkového pudinku, 20 g krupicového cukru), přikryjeme potravinářskou fólií, aby se nám neutvořil na povrchu škraloup, a necháme vychladnout. V zahřáté smetaně rozpustíme čokoládu a necháme úplně vychladnout. Do pěny si mezitím utřeme 125g změklého másla s moučkovým cukrem, postupně přidáváme pudink, vlijeme smetanu s čokoládou a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme celý dort. Hotovou truhlu ozdobíme pendrekem a pendrekovými kolečky; naplníme pirátským pokladem na který použijeme lentilky, zlaté čokoládové mince, cukrové korále, želé bonbóny ve tvaru rybiček a drahokamů.