Vepřová játra zapečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 53 g
- Sodík 728 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 530.6 mg
- Draslík 288.9 mg
- Vláknina 265 mg
- Vitamín A 265 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra odblaníme, omyjeme, umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme kachní sádlo, osolíme, opepříme, rozklepneme do mísy vejce, smetanu vyšleháme a přidáme k játrům nebo použijeme šlehačku ve spreji. Vše spolu promícháme, naplníme podlouhlou formu na pečení a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě při střední teplotě asi půl hodiny.
-
2
Upečená játra necháme vychladnout, vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a podáváme s chlebem.