Čatní z manga a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 0 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 138.3 mg
- Vláknina 2299.1 mg
- Vitamín A 2299.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Manga očistíme a oloupeme, zbavíme pecek, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Posolíme je a ponecháme 24 hodin na teplém místě. Puštěnou šťávu slijeme. Mangové plátky zlehka naklepeme – je-li mango zelené, snadněji změkne.
-
2
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky, česnek, chilli papričky a zázvorový kořen najemno nasekáme a vložíme do varné nádoby. Přidáme cukr, sůl, sultánky a hořčičné semínko, přilijeme ocet a za nízkého příkonu tepla mícháme, až se rozpustí cukr. Přidáme mangové plátky spolu s puštěnou mangovou šťávou a vaříme 30 minut až čatní zhoustne.
-
3
Čatní naplníme do vypařených sklenic a uzavřeme. Po vychladnutí označíme a uložíme na chladném místě.