Jablečné čatní s čajoty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 79 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 0 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 76.7 mg
- Vláknina 1611.6 mg
- Vitamín A 1611.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka, čajoty a cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, zázvorový kořen nastrouháme, česnek i chilli papričky na jemno rozsekáme. Všechny přísady vložíme do varné nádoby, přilijeme vodu a ocet, uvedeme do varu. Vaříme za nízkého příkonu tepla přibližně hodinu, než čatní zhoustne.
-
2
Naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme.
-
3
Chceme-li mít čatní ostřejší, přidáme více chilli papriček.