Fondánový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 21 g
- Sodík 252 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 168.3 mg
- Draslík 0.8 mg
- Vláknina 2770.4 mg
- Vitamín A 2770.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rendlíku si dáme kondenzované mléko a za stálého míchání pomalu zahříváme. Přidáme čokoládové vločky (čočky, nebo nastrouhanou čokoládu) a cukr. Když je čokoláda s cukrem rozpuštěná, přivedeme k varu a hned odstavíme z plotny. Přidáme lžíci másla a vanilkovou příchuť. Mícháme jen do doby, než se máslo rozpustí.
-
2
Vychladlou omáčku uzavřeme, dáme do chladničky, kde nám vydrží až 1 měsíc.