Osvěžující polévka z avokáda a limetek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Zakysaná smetana
  • 375 ml Vývar zeleninový
  • 10 ml Sherry brandy
  • 3 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 958.7 mg
  • Vláknina 23913.2 mg
  • Vitamín A 23913.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá avokáda rozpůlíme a zbavíme slupky. Vydloubneme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájená avokáda rozmixujeme na pyré.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

  • 3

    Připravíme zeleninový vývar a vmícháme do něj 3 lžíce sherry a také šťávu z limetek. Vývar dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Červenou feferonku omyjeme pod tekoucí vodou, rozřízneme ji ostrým nožem a vyjmeme semena. Dužinu pak nakrájíme na tenké nudličky. Spolu s nasekanou cibulí zamícháme do polévky.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme smetanu a zlehka zamícháme.

  • 6

    Hotovou polévku dáme chladit přibližně na 2 hodiny do lednice. Studenou polévku nalijeme do talířů a dozdobíme petrželkou a limetkovou kůrou, kterou připravíme tak, že zlehka z limetky skrojíme velmi tenké proužky kůry, nejlépe škrabkou nebo ostrým nožem.

Komentáře k receptu