Velikonoční koláče s ovocem a mandlemi
Suroviny
- 75 g Cukr krupice
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka polohrubá
- 400 g Kompot meruňkový
- 120 g Kompot rybízový
- 60 g Mandle mleté
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 648 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 33 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 272.7 mg
- Draslík 364.4 mg
- Vláknina 7614.5 mg
- Vitamín A 7614.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotové meruňky i kompotový rybíz zvlášť scedíme a necháme okapat, mandle umeleme.
-
2
Ve vodní lázni šleháme mléko, vejce, cukr, rum a citronovou kůru dohladka a necháme vychladnout. Potom mixerem vyšleháme tuhý krém. Do krému pomalu zašleháváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme prosátou mouku s mandlemi.
-
3
Menší zapékací misky vytřeme máslem, rozdělíme do nich těsto, které poklademe meruňkami a rybízem. Pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 175°C.
-
4
Prochladlé koláče vyjmeme z misek, překrojíme je a přes sítko sypeme moučkovým cukrem.