Bábovka s mandarinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot mandarinkový
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 200 g Mandle
  • 100 g Solamyl - bramborový škrob
  • 100 g Marmeláda pomerančová
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Ztužovač šlehačky
  • 8 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1725 kcal
  • Sacharidy 170 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 387.3 mg
  • Draslík 855.2 mg
  • Vláknina 17432 mg
  • Vitamín A 17432 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 13.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 83.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotové mandarinky slijeme a necháme okapat. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a dno poklademe okapanými mandarinkami.

  • 2

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme rozmíchaná vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a umletými mandlemi a nakonec přilijeme mléko. Těsto dobře promícháme a vlijeme do formy na mandarinky. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170°C zhruba 50 minut. Aby bábovka netmavla, můžeme ji po půl hodině pečení přikrýt pečícím papírem.

  • 3

    Upečenou bábovku necháme zchladnout, vyklopíme ji na rovný talíř a vršek bábovky pokapeme pomerančovým likérem.

  • 4

    Pomerančovou marmeládu zahřejeme a potřeme jí povrch bábovky. Aby povrch bábovky zhnědl, vložíme ji na plechu vyloženém pečícím papírem na deset minut do vyhřáté trouby.

  • 5

    Bábovku před podáváním nakrájíme a porce zdobíme smetanou ušlehanou dotuha.

Komentáře k receptu