Velikonoční beránek s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 55 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 527.3 mg
- Vláknina 16922 mg
- Vitamín A 16922 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej, teplou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme mletý mák, citronovou šťávu a pevný sníh ušlehaný z bílků, který do těsta „zabalíme“. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.
-
2
V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.
-
3
Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.