Velikonoční beránek s mákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 150 g Mák mletý
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 875 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 257.3 mg
  • Draslík 527.3 mg
  • Vláknina 16922 mg
  • Vitamín A 16922 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej, teplou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme mletý mák, citronovou šťávu a pevný sníh ušlehaný z bílků, který do těsta „zabalíme“. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.

  • 2

    V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.

  • 3

    Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře k receptu