Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 210 g Máslo čerstvé
  • 210 g Cukr krupice
  • 260 g Tvaroh měkký
  • 260 g Mouka polohrubá
  • 60 g Hrozinky
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.666667 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1157 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 320.3 mg
  • Draslík 349.7 mg
  • Vláknina 4898 mg
  • Vitamín A 4898 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 70.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a tvarohem. Mouku s kypřícím práškem prosejeme na vál, přimícháme tvarohovou směs a hrozinky. Zpracujeme suroviny na hladké těsto, vložíme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. Beránka pečeme

  • 2

    v troubě předehřáté na 170°C, až těsto zrůžoví a nechytá se špejle. Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Komentáře k receptu