Bramborovo-rýžové smažené krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 9 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 281.6 mg
- Vláknina 8948.8 mg
- Vitamín A 8948.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme rýži, scedíme jí a rozprostřeme na mělký talíř, aby vychladla. Čas od času ji promícháme vidličkou. Tím zabráníme vytvoření hrudek.
-
2
Dvě velké brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Na malé kousky nakrájíme oloupanou červenou cibuli, česnek utřeme se solí a nasekáme petrželku. Brambory vložíme do osolené vroucí vody, na mírném ohni vaříme 10-15 minut. Když změknou, vodu slijeme a brambory rozmačkáme na kaši.
-
3
Tu smícháme s vychladlou rýží, přidáme připravenou cibuli, česnek a petrželku, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme.
-
4
Ze směsi vytvoříme válečky, které obalíme v sezamových semínkách.
-
5
Do větší pánve se silnějším dnem nalijeme asi 1 cm oleje. Krokety vložíme do rozpáleného oleje a za občasného zamíchání smažíme 2-3 minuty dozlatova.