Fazolový salát s opečenou zeleninou
Suroviny
- 10 g Máta
- 700 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano čerstvé
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Cibule
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř bílý celý
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 323 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 17 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 774.6 mg
- Vláknina 17443.5 mg
- Vitamín A 17443.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, cuketu, fenykl, česnek, cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, naskládáme na plech. Papriky nakrájíme na proužky, přiložíme na plech, polijeme olejem, osolíme a opepříme, plech vložíme do horké trouby a pečeme 30 minut. Vytáhneme plech, přidáme scezené fazole, na kousky natrhanou mátu, vše posypeme oreganem a vrátíme do trouby dopéct na 20 minut.
-
2
Zapečený salát porcujeme na talíře.