Džem dýňový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 100

Suroviny

  • 80 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Citrony
  • 2 kg Dýně
  • 2 kg Cukr krystal
  • 2 polévková lžíce Mandle loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 71.3 mg
  • Vláknina 392.2 mg
  • Vitamín A 392.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýně nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm, dobře omyté citróny nakrájíme na plátky.

  • 2

    Pokrájenou dýni a citróny vložíme do varné nádoby a zvolna vaříme, až dýně změkne.

  • 3

    Přisypeme cukr, přidáme oloupané mandle nasekané na plátky a strouhaný muškátový oříšek a vše uvedeme do varu. Vaříme, až džem zhoustne, při vaření často důkladně promícháváme.

  • 4

    Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě 10 minut zchladnout.

  • 5

    Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.

Komentáře k receptu