Džem dýňový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 71.3 mg
- Vláknina 392.2 mg
- Vitamín A 392.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýně nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm, dobře omyté citróny nakrájíme na plátky.
-
2
Pokrájenou dýni a citróny vložíme do varné nádoby a zvolna vaříme, až dýně změkne.
-
3
Přisypeme cukr, přidáme oloupané mandle nasekané na plátky a strouhaný muškátový oříšek a vše uvedeme do varu. Vaříme, až džem zhoustne, při vaření často důkladně promícháváme.
-
4
Odstavíme z ohně a necháme džem ve varné nádobě 10 minut zchladnout.
-
5
Plníme do vypařených sklenic, které uzavřeme, označíme a uložíme v chladu.