Velikonoční beránek z olejového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 10 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 312.7 mg
  • Draslík 538.4 mg
  • Vláknina 7675 mg
  • Vitamín A 7675 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme prosátý cukr se žloutky, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pomalu a postupně zašleháme olej a horkou vodu. Těsto připravujeme pomocí elektrického šlehače, šleháme při malých otáčkách alespoň deset minut. Přimícháme hrozinky, nasekané ořechy, mouku s kypřícím práškem a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.

  • 3

    Upečeného beránka vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu