Plněné velikonoční řezy s polevou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Tuk
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 300 g Cukr moučkový
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 169.3 mg
  • Draslík 40.1 mg
  • Vláknina 4.3 mg
  • Vitamín A 4.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuk s vodou v hrnci zahříváme. Když se začne vařit, vmícháme mouku, až utvoříme hladkou hmotu, kterou necháme za občasného promíchání vychladnout.

  • 2

    Do vychladlé hmoty zašleháme postupně vejce. Hmotu rozdělíme na dva stejné díly a rozetřeme ji na dva vymazané a moukou vysypané plechy. V předehřáté troubě pečeme, až těsto zezlátne. Upečené placky necháme na plechu vychladnout.

  • 3

    V mezičase si připravíme krém. V rendlíku svaříme mléko, v němž jsme rozšlehali škrob s moukou a za občasného zamíchání necháme hmotu vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a po částech vmícháme do mléčné hmoty. Dobře prošleháme.

  • 4

    Jednu placku natřeme krémem, překryjeme druhou plackou a potřeme polevou. Necháme zaschnout a krájíme na kostky.

  • 5

    Polevu připravíme smícháním prosátého cukru, citronové šťávy a horké vody. Poleva musí být bílá a hladká.

Komentáře k receptu