Salát s česnekem a těstovinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 33 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 932.3 mg
- Vláknina 33995 mg
- Vitamín A 33995 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme listy hlávkového salátu, necháme okapat, poté je odložíme na hodinu do lednice.
-
2
Mírně osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, přidáme těstoviny a olivový olej, 10 minut vaříme. Poté těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
3
Oloupeme a na kostičky pokrájíme jablka, přelijeme citronovou šťávou.
-
4
Těstoviny, nakrájený celer, jablka i rozpůlené vlašské ořechy smícháme, promícháme s česnekovou majonézou.
-
5
Salátovou mísu obložíme listy hlávkového salátu a lžící přidáme těstovinový salát.
-
6
Podáváme vychlazený.