Dortový korpus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 10 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 419.6 mg
- Vláknina 1548 mg
- Vitamín A 1548 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixére rozklepneme celé vejce, přidáme cukr a šleháme, až vznikne hustá hmota, kterou přendáme do misky. Přisypeme mouku, kypřící prášek, vanilkový cukr, zlehka vařečkou zamícháme a připravené těsto vylijeme na máslem vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou dortovou pečící formu. Vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme nejdéle 20 minut. Podle toho, jak peče trouba. Špejli zapíchneme do těsta, vytáhneme a když na ní není nalepené těsto, je korpus upečený. Můžeme ho vytáhnout z trouby, nechat vychladnout a používat při dalším postupu přípravy dortu.