Bramborový indický salát
Suroviny
- 75 g Brokolice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Mango
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 ks Brambory sladké (Batáty)
- 1.5 dl Jogurt krémový bílý natur
- 1 polévková lžíce Chutney mangové
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 2 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 511.6 mg
- Vláknina 7566.3 mg
- Vitamín A 7566.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájené na kostičky vaříme v hrnci s vroucí vodou 10 minut. Necháme okapat a dáme stranou.
-
2
V dalším hrnci blanšírujeme růžičky brokolice v horké vodě 2 minuty, poté necháme okapat a přidáme do mísy k bramborám.
-
3
Jakmile brokolice a brambory vychladnou, přidáme nakrájené mango na kostičky a nasekané jarní cibulky. Osolíme, opepříme a promícháme.
-
4
V misce smícháme kmín, koriandr, mangové čatní, bílý jogurt, zázvor a čerstvý koriandr a vše promícháme.
-
5
Bramborovou směs přelijeme zálivkou a promícháme.
-
6
Ihned podáváme.