Salát z bulguru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 225 g Feferony
  • 225 g Bulgur
  • 85 g Ořechy para
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 881 mg
  • Vláknina 24134 mg
  • Vitamín A 24134 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 159.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší misky nasypeme bulgur a zalijeme vařící vodou. Bulgur takto necháme máčet přibližně 20 minut. Mezitím nakrájíme papriky na čtvrtiny a odstraníme z nich jadérka. Potom paprikové čtvrtky položíme na do ruda rozpálený gril slupkou nahoru a počkáme, až se na ní začnou vytvářet puchýřky a začne k černat. Sundáme z grilu a necháme chladnout. Úplně vychladlé opatrně oloupeme a paprikovou dužinu rozkrájíme na kousky.

  • 2

    Zelené fazolky nasypeme do hrnce s vroucí vodou a vaříme 4 minuty. Potom vodu slijeme a fazole dobře opláchneme v tekoucí studené vodě. Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Rozkrojíme je, odstraníme semínka, pokrájíme na malé kousky.

  • 3

    Do další misky vlijeme olivový olej, balzamikový a vinný ocet, vložíme hořčici a prolisovaný stroužek česneku. Ze všech těchto ingrediencí smícháme dresink.

  • 4

    Z bulguru slijeme vodu a přelijeme ho vyrobeným dresinkem. Promícháme, postupně přidáváme všechnu zeleninu - grilované papriky, uvařené fazolky, oloupaná a nakrájená rajčata, na kolečka pokrájenou šalotku, hrubě posekané paraořechy. Nakonec vše posypeme petrželkou, posolíme a popepříme. Ještě jednou lehce promícháme a studené podáváme.

Komentáře k receptu