Fazole toskánské s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 185 g Tuňák v oleji
  • 800 g Fazole bílé sterilované
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 1149.6 mg
  • Vláknina 20883.5 mg
  • Vitamín A 20883.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky dáme nasekané jarní cibulky a fazole a promícháme. Rajčata nakrájíme na klínky. Přidáme rajčata do směsi fazolí a jarní cibulky.

  • 2

    Rozebereme tuňáka a přidáme s petrželkou do směsi fazolí a cibulky.

  • 3

    Smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem citronovou šťávu, olivový olej, rozetřený česnek a med. Třepeme sklenicí, dokud zálivka vytvoří hustou hmotu.

  • 4

    Zálivkou přelijeme fazolový salát. Promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu