Fazole toskánské s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 8 g
- Sodík 38 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 8.3 mg
- Draslík 1149.6 mg
- Vláknina 20883.5 mg
- Vitamín A 20883.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme nasekané jarní cibulky a fazole a promícháme. Rajčata nakrájíme na klínky. Přidáme rajčata do směsi fazolí a jarní cibulky.
-
2
Rozebereme tuňáka a přidáme s petrželkou do směsi fazolí a cibulky.
-
3
Smícháme ve sklenici se šroubovacím uzávěrem citronovou šťávu, olivový olej, rozetřený česnek a med. Třepeme sklenicí, dokud zálivka vytvoří hustou hmotu.
-
4
Zálivkou přelijeme fazolový salát. Promícháme a podáváme.