Švestkový nákyp se zázvorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jogurt bílý
  • 650 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1000 g Švestky
  • 100 g Cukr krupice
  • 25 g Zázvor celý
  • 20 g Želatina
  • 150 ml Voda pitná
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 833 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 191.8 mg
  • Draslík 611.4 mg
  • Vláknina 7276 mg
  • Vitamín A 7276 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem.

  • 2

    Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt.

  • 3

    Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce.

  • 4

    Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami.

Komentáře k receptu