Švestkový nákyp se zázvorem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 833 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 59 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 191.8 mg
- Draslík 611.4 mg
- Vláknina 7276 mg
- Vitamín A 7276 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté švestky vypeckujeme a 2 ponecháme na ozdobu. Zbylé vložíme do kastrůlku se 100ml vody, přidáme cukr, jemně nasekaný zázvor a pod pokličkou dusíme 15 minut. Po vychladnutí směs prolisujeme sítem.
-
2
Želatinu rozmícháme v citronové šťávě a 50ml vody. Necháme rozpustit ve švestkovém protlaku a přimícháme jogurt.
-
3
Ušleháme bílky a 600ml smetany. Obojí postupně vmícháme do švestkového protlaku. Směsí naplníme pudingové formičky a necháme do druhého dne v chladničce.
-
4
Nákyp ozdobíme zbylou ušlehanou smetanou a nakrájenými švestkami.