Tvarohový koláč s pomerančem
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 235 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Tvaroh tučný
- 210 g Cukr krupice
- 2 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Pomeranče
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 31 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 232.7 mg
- Draslík 95.1 mg
- Vláknina 3275.6 mg
- Vitamín A 3275.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 318.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z nakrájeného másla, 175g mouky, 60g cukru, žloutku a citronové šťávy vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
-
2
Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dortovou formu - vytvoříme vyšší okraje. Na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
-
3
Potom papír s fazolemi odstraníme a na korpus naneseme připravenou náplň.
-
4
Na náplň utřeme tvaroh se zbylým cukrem, moukou, vejci, pomerančovou kůrou a šťávou. Vše dobře vymícháme nebo ušleháme.
-
5
Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů Celsia asi 50 minut.
-
6
Po upečení ozdobíme koláč plátky omytého pomeranče.