Tuňákový salát s fazolemi
Suroviny
- 100 g Salát ledový
- 500 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 300 g Fazole
- 60 g Olivy bez pecky
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 0.5 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 99 mg
- Vláknina 1671.5 mg
- Vitamín A 1671.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.
-
2
Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.