Pomazánka na bavorský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 170 g Preclík sezamový
  • 250 g Camembert
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 3 polévková lžíce Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Cibulka jarní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 657 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 102 mg
  • Vláknina 2917.1 mg
  • Vitamín A 2917.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmačkaný vyzrálý sýr s bílou plísní promícháme se změklým máslem až získáme kompaktní směs, přidáme cibuli, osolíme, okořeníme a postupně za stálého míchání přiléváme světlé pivo, nejlépe kvasnicové, abychom získali pomazánku. Poprášíme mletou parpikou a zdobíme nasekanou jarní cibulkou. Tradičně se pomazánka na bavorský způsob, tzv. Obatzda podává s preclíky.

Komentáře k receptu