Tvarohový sýr vařený

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sůl
  • 5 g Kmín drcený
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Tvaroh tvrdý
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1516 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 81.7 mg
  • Draslík 115 mg
  • Vláknina 5288.3 mg
  • Vitamín A 5288.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.

  • 3

    Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.

  • 4

    Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu