Tvarohový sýr vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1516 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 81.7 mg
- Draslík 115 mg
- Vláknina 5288.3 mg
- Vitamín A 5288.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdý tvaroh dobře rozetřeme, přidáme drcený kmín, mletou papriku, osolíme a přilijeme trochu piva. Důkladně promícháme, aby vznikla hladká hmota. Přendáme ji do porcelánové misky, přikryjeme utěrkou a necháme několik dní uležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme uleželý sýr, za stálého míchání necháme rozpustit a jakmile znovu začne houstnout, odstavíme. Přimícháme jeden žloutek a dobře promícháme.
-
3
Sýr vlijeme do skleněné nádoby, dáme do chladu a necháme zatuhnout.
-
4
Ztuhlý sýr nakrájíme a podáváme s tmavým chlebem.