Studený těstovinový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 18 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 372 mg
- Vláknina 7952.5 mg
- Vitamín A 7952.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek si nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a necháme jej 30 minut odležet.
-
2
Cuketu si nakrájíme na tenčí kolečka o velikosti zhruba 5mm.
-
3
Zelenou i červenou papriku rozpůlíme na dvě půlky, vyjmeme jadřinec i semínka. Nakrájíme na silné proužky. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
-
4
Omyjeme rajčata a doprostřed vyřízneme křížek. Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody. Po vyjmutí rajčata opatrně oloupeme. Odkrojíme stopku a nakrájíme na 8 kousků.
-
5
V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a osmažíme cibuli do zlatova.
-
6
Kolečka lilku opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vysušit kuchyňským papírem. Kolečka nyní rozkrájíme na větší kousky.
-
7
K cibuli přidáme lilek, cuketu, proužky papriky, rajčata i utřený česnek a zvolna opékáme asi 20 minut, dokud nebude zelenina měkká. Směs dochutíme solí, octem a pepřem a občas zamícháme.
-
8
Do velkého hrnce si připravíme těstoviny a zalijeme vařící vodou, ve které následně 10 minut vaříme. Ochutíme solí. Těstoviny opláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
-
9
Zbytek oleje zašleháme s olejem a hořčicí. Směs podle chuti osolíme a opepříme.
-
10
Vychladlé těstoviny a zeleninu důkladně zamícháme společně s rozšlehaným olejem. Podáváme řádně vychlazené.