Křen vaječný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 222.1 mg
  • Draslík 33.4 mg
  • Vláknina 200.8 mg
  • Vitamín A 200.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky uvařené natvrdo smícháme se syrovým žloutkem.

  • 2

    Křen nastrouháme na jemno a přidáme spolu s ostatními přísadami do žloutků a vše řádně rozmícháme. Na závěr posypeme nasekanou pažitkou.

  • 3

    Křen vaječný podáváme ke studenému masu.

Komentáře k receptu