Sýrovo-jablečný chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Jablka
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 125 g Sýr Čedar
  • 20 g Ovesné vločky
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 143.6 mg
  • Draslík 346.9 mg
  • Vláknina 1965.6 mg
  • Vitamín A 1965.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velké mísy nasypeme mouku a na kousky nakrájené změklé máslo. K drobence přidáme nastrouhaná jablka a taktéž nastrouhaný sýr, přidáme vejce a pořádně promícháme.

  • 2

    Těsto přendáme do máslem vymazané formy na chléb a posypeme ho vločkami. Dáme péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 180 stupňů Celsia. Před vyndáním zkoušíme pomocí špejle, zda je chléb hotový. Pokud je po propíchnutí špejle suchá, můžeme chléb z trouby vyndat.

Komentáře k receptu