Sýrovo-jablečný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 25 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 143.6 mg
- Draslík 346.9 mg
- Vláknina 1965.6 mg
- Vitamín A 1965.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme mouku a na kousky nakrájené změklé máslo. K drobence přidáme nastrouhaná jablka a taktéž nastrouhaný sýr, přidáme vejce a pořádně promícháme.
-
2
Těsto přendáme do máslem vymazané formy na chléb a posypeme ho vločkami. Dáme péct do trouby na hodinu a půl při teplotě 180 stupňů Celsia. Před vyndáním zkoušíme pomocí špejle, zda je chléb hotový. Pokud je po propíchnutí špejle suchá, můžeme chléb z trouby vyndat.