Nudle vychlazené s paprikami
Suroviny
- 250 g Nudle čínské vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Chilli omáčka
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka Tahini
- 6 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 117 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 8 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 2234.2 mg
- Vitamín A 2234.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na střední teplotu rozehřejeme v troubě gril.
-
2
Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme nudle, necháme je okapat, propláchneme studenou vodou a znovu necháme okapat. Přendáme je do mísy, vmícháme sezamový olej, přikryjeme pokličkou a dáme vychladit.
-
3
Papriky pečeme pod grilem za častého otáčení, dokud celé nezčernají. Ponoříme je do studené vody a oloupeme. Překrojíme na poloviny, odstraníme semínka a dužinu pokrájíme na proužky. Dáme do misky s víčkem.
-
4
Smícháme v misce sezamový olej, tahini, sójovou omáčku a paprikovou omáčku. Zálivkou přelijeme nudle - necháme jednu lžíci zálivky stranou. Nudle promícháme, přemístíme na talíře, pokryjeme grilovanou paprikou a přelijeme uschovanou lžící zálivky.
-
5
Podáváme studené.