Mořská řasa se sýrem tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
- 1 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
- 0.5 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 ks Cibule
- 1 ks Řasa Wakame
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 špetka Sůl mořská
- 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 121.7 mg
- Vláknina 5689 mg
- Vitamín A 5689 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořskou řasu wakame opláchneme, na 5 minut ji namočíme do 100ml vody.
-
2
V rozehřátém oleji podusíme cibuli, přidáme tofu, osolíme a opekáme. Pak zalijeme vodou s řasou a povaříme asi 5 minut.
-
3
Ponorným mixérem ještě teplé dohladka rozmixujeme, dosolíme a případně dochutíme sójovou omáčkou. Měla by vzniknout jemná a krémovitá pomazánka, musíme počítat s tím, že při chladnutí ještě zatuhne.
-
4
Nakonec vmícháme ořechový olej, opražené ořechy a nasekané čerstvé bylinky podle vlastní volby.